Kritizálós

Két tag, DanielRock és FreeHand azon van, hogy elmondják véleményüket a nagyvilágnak napjaink könnyű irodalmi ágainak über-képviselőiről... tabuk nélkül, természetesen

Béla, a kabalahörcsög

Friss topikok

  • DanielRock: mindenképp :P az mindig is legends lesz (2008.05.30. 11:48) A Sebhelyesarcú
  • BlackSheep89: A Simpson család az egyik legviccesebb film, amit valaha láttam. A sorozatot sosem szerettem, és e... (2008.05.22. 22:19) A Simpson család
  • BlackSheep89: Sterintem abszolút szórakoztató filmet raktak össze az alkotók. A Macsakafogó számomra a magyar fi... (2008.05.22. 22:16) Macskafogó 2.
  • DanielRock: Miből gondolod h nem éreztem át? Ha EZEK a részek nem voltak abszurdak, akkor semmilyen sem. VAnn... (2008.05.14. 23:14) Sin City - A bűn városa
  • FreeHandz-DanielRock: Úgyvan! Ez sztem mindenidők egyik legjobb musical-e... imádom minden számát (2008.04.23. 17:12) Hair

Nickelback

2007.12.28. 12:56 FreeHandz-DanielRock

Sajnálatomra ez a banda nem túl felkapott... pedig simán a világ egyik legjobb bandájának nevezhetném.

„Hey-ey, I wanna be a Rockstar”

A nevének – ha az angol nyelvtant nézzük – nincs sok jelentése. Onnan jött, hogy a banda egy tagja (Mike Kroeger basszusgitár, háttérének) kezdetben felszolgáló volt egy étteremben. Mivel a banda kanadai, a pénzt akkoriban ott nikkelből verték. Amikor Mike adta a visszajárót, akkor azt mondta: „Here is your nickel back”. Kezdetben dalfeldolgozóként tevékenykedtek egy kisvárosban, Calgary-tól 215 km-re egy kisvárosban. A banda utána egyedi számokon gondolkodott, és Chad Kroeger (ének, szólógitár) kölcsönvéve mostohaapjuktól 4.000 dollárt elmentek Vancouver-be, egy barátjuk studiójába ahol megcsinálták első önálló számukat. Ezután Chad, Mike Kroeger, és az időközben hozzájuk csatlakozott Ryan Vikedal (basszusgitáros) kiadták első lemezüket, a Hestert(1996 – akkor voltam kiscsoportos az oviban J). Ugyan abban az évben adták ki az első nagylemezüket, a Curb-ot. A csapat énekese 2 évet töltött azzal, hogy reklámokat adott el egy focimagazinnak és ezután felhasználta az apró trükköket a bandájához, amit megtanult ott. Megkérte a barátait, hogy küldjenek faxokat és telefonáljanak rádióknak, hogy játsszák az első önálló lemezüket addig, amíg eléggé megismerik az emberek Nickelback-et, és a banda folytatni tudja a munkát.

 1998-ban rájöttek hogy a menedzsereik nem elég jók, hogy feljuttassák őket a csúcsra, így a bürokráciát is átvették. Mike Kroeger az értékesítést, testvére Chad a rádiókat intézte. A csapat 30 000 dollárt fektetett bele az új albumukba. A The State 2000 januárjában hirdette a függetlenséget egy lassú rockperiódus alatt, amikor Kanada eleget szeretett volna tenni a közönség egyre növekvő követelésének. Emiatt a helyi rádió elkezdett kétségbeesett módon otthoni együttesek után nézni. Amit találtak, az Nickelback énekese – mint Emberek vezetője”-  volt. Nickelback folyamatosan turnézott a The State albumával és 200 show után, a banda az ismeretlenségből milliók előtt játszó csapattá vált. A The State albumot a Roadtunner kiadó kapta fel, és több mint 500 000 példányban kelt el.

 Sok szám, ami felkerült a következő albumra, a Silver Side Up-ra, még a The State Amerikában való megjelenése előtt íródott. Chad Kroeger tudatosan döntött úgy, hogy sokkal közvetlenebb stílusban írja majd dalait, mint hogy metaforákba, hasonlatokba, és homályba burkolózzon, mint ahogy azt sokan mások teszik. A „Too Bad” Chad és Mike apjáról szól, aki sosem volt mellettük, miközben felnőttek. A „Never Again”-t a tönkrement otthonuk ihlették (ezt a két számot imádom). Hogy felvegyék az albumot, az együttes úgy döntött, hogy Pick Parashar producerrel dolgoznak ugyanabban a stúdióban, ahol a The State-t is felvették, Vancouver Green House-ában. Az album 5 rövid hét alatt teljesen elkészült és a 13 szám végső munkálataiban Randy Staub (Metallica U2) segédkezett. Parashar és Staub kombinációja meghozta a sikert. Nickelback népszerűsége növekedett és a számok minősége feltette a Silver Side Up-ot a slágerlistákra szerte a világon, vezetve is azt a sláger kislemezzel, a How You Remind Me-vel, ami 2002 legjátszottabb dala lett, az album pedig multipaltina lemez. Ez volt a második eset a „Guess Who - American Woman” óta, hogy kanadai banda vezette mind a kanadai, mind pedig az amerikai rock slágerlistáját ugyanabban az időben. Kezdeti sikereik után Kroeger Vancouverben dolgozott a hazai Default-al, és elkészítette Josey Scott-al a Spiderman filmzenéjét. 2002 nyarán a csapat ismét megjelentette a Curb lemezt az elmúlt évek kiesése miatt.

A kifinomultabb album, a The Long Road 2003-ban érkezett. Az albumot megelőző kislemez, a Someday a 7. helyig jutott a top 100-as slágerlistán. A nagyalbum végül 5 millió példányban kelt el világszerte, négyszeres platinalemez lett Kanadában, és hatalmas sikerű nemzetközi turnésorozatot hozott Nickelback-nek.

A banda eddig 7 Juno díjat, 7 Grammy jelölést, 2 American Misic Award jelölést és 4 Billboard Awards-t nyert.

2005 februárjában Ryan Vikedal elhagyta a bandát, de később Vekedal elismerte egy interjúban, hogy valójában kitették az együttesből, mert nem volt, ahogy ő fogalmazott, the type of drummer, azaz nem volt az a dobos fajta. Egy hónappal később a 3 Doors Down dobosa, Daniel Adair egészítette ki a bandát, hogy elkészítsék Vancouverben, Koreger stúdiójában a következő albumukat. ZZ Top Billy Gibbons-a és a késő Dimebag Darel-ből Pantera vendégeskedtek az új album, az All The Right Reasons elkészítésében, ami 2005 októberében jelent meg, és máris hatalmas sikernek bizonyult. Hisz már többszörös platinalemez több országban is!

Tagok:

Chad Kroeger

  • Született: 1974. november 15. Hanna, Alberta tartomány, Kanada
  • Feladata a bandában: Gitár,ének
  • Chad Kroeger egyben a banda frontembere,és dalszövegeket ír!
  • kedvenc együttesei: Nirvana, Guess Who, Queens of the stone és a Metallica

Kezdetben még ennek megfelelően próbált rájuk hasonlítani, de szerencsére hamarosan már nem volt rá szüksége, mert saját ötletei támadtak! És teljesen más előadásmódot hozott létre, mely egyedivé teszi zenéjét és amiért szeretjük!

2007-ben Santana-val egy közös dalt hoztak össze, címe Into the night.

Mike Kroeger

Született:1972. június 25.

Ő a banda legöregebb tagja. Chad-nél 2-évvel öregebb, egyben Chad bátyja. Kedvenc együtesei: Slayer,Pantera, Alice In Chains, Sevendust, Bob Marley animosity, és persze a metallica!:) Basszus gitározik a bandában, de néha hallatunk tőle szólót is.

Daniel Adair

  • született:1975. Február 19.

Ő a banda legfiatalab tagja minden szempontból. Feladata a bandában:dobos

Diszkográfia:

  • 1996 – Curb
  • 2000 – The State
  • 2001 – Silver Side Up
  • 2003 – The Long Road
  • 2006 – All The Right Reasons

Pozitívumok:

Nagyon változatos zenéjük van. Sok számuk szól a társadalom ellen, de mégse buzdítanak senkit a gyilkolásra (pl: Slipknot, stb...)

Negatívumok:

Mint mondottam, nem túl felkapott... Magyarországon leglisan szinte sehol sem lehet kapni. Max a Rockerüzletekben, ami csak Pesten van... én meg vidéki vagyok. Ha valaki Nickelbacket akar halgatni, az kapcsoljon a zenecsatornákra. szokott menni a Photograph, a Savin' me, meg a Chad és Santana féle Into the night 

Klipp:

[1][2][3][4][5][6][7][8][9][10]

 

DanielRock

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kritizalos.blog.hu/api/trackback/id/tr1277270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Armi 2007.12.28. 20:45:12

Nekem sok számuk tetszik!

Kurt97 2008.01.03. 20:33:29

Teljesen egyetértek az első mondattal. Kitűnő banda. A szenvedélyes rockzene kihagyhatatlan eleme.

Kurt97 2008.01.03. 21:17:51

Egyébként jobb is, hogy nem felkapott. Az semelyik bandával nem tett jót, és az érzelmi forrás is megváltozik tőle.
süti beállítások módosítása